Alergarea este o modalitate foarte eficienta de a face exercitii, afirma Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank, pe blogul personal. Adevarat!, as putea spune si eu. Insa cand citesc ca se poate face o paralela intre pista de alergare si banking sau afaceri in general, dar mai ales politica, devin interesata si ma “afund” in citit. Keep talking!

Firescul decurge printre randuri, si ceea ce conteaza este “bancherul adevarat”. Este a doua oara in aceasta saptamana cand ma lovesc de aceste cuvinte: bancher adevarat. Prima oara a fost cand am analizat un discurs al guvernatorului Mugur Isarescu. Acum un alt bancher gaseste ca e timpul sa vorbesca despre bancherul adevarat. Inseamna ca a venit timpul unor schimbari , ma gandesc…

“Un bancher adevarat nu cel ce se uita zilnic la volumul de credite, cate a vandut sau cat de mult le-a crescut cota de piata in ultima luna. In banking este un pic mai complicat de atat. Iar despre acestea scriu pe blog”, sustine Steven van Groningen. “Eu cred ca multe dintre problemele pe care le avem astazi in sectorul bancar pot fi explicate partial prin faptul ca investitorii, actionarii, analistii si bancherii impun tinte pe termen scurt pentru a imbunatati performanta trimestriala a industriei, in conditiile in care un ciclu de afaceri dureaza peste un an de zile”, scrie seful Raiffeisen Bank.

Am inteles. Pista e lunga, la fel ar trebui sa fie si termenele oamenilor de afaceri, politicienilor. Nimic nu se termina aici. Doar materialul acesta. Cititi postul integral pe www.stevenvangroningen.eu.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)