Presedintele BERD, Suma Chakrabarti, a vizitat marţi Bucureştiul pentru o întâlnire cu noul Guvern condus de Ludovic Orban, şi a promis sprijin pentru eforturile României de a continua reformele pro-business, de a adresa nevoile de infrastructură ale României şi de a încuraja investiţiile în capitalul uman şi fizic.

Discuţiile s-au concentrat pe climatul investiţional, investiţii în infrastructură durabilă şi finanţe corporative, atât pentru expansiunea regională a companiilor locale, cât şi pentru sustinerea investiţiilor străine. BERD este principalul investitor instituţional din România, având investiţii de peste 8,6 miliarde de euro.

În 2019, Banca a investit şi finanţat 22 de proiecte în diferite sectoare ale economiei româneşti în valoare totală de peste 372 de milioane de euro.

Preşedintele Chakrabarti a salutat agenda noii administraţii de la Bucureşti şi initiativa acesteia de a înlătura efectele negative ale unor recente impozite în sectoarele bancar, energetic şi telecomunicaţii.

BERD cere întărirea acțiunilor anti-corupție

El a solicitat autorităţilor să întărească acţiunile anti-corupţie fără a îngheţa procesele de luare a deciziilor şi de implementare a proceselor.

Președintele BERD a solicitat, de asemenea, o mai bună guvernare a companiilor de stat, pentru a le face mai eficiente şi profitabile, deschizând calea către mai multe listări şi stimulând pieţele locale de capital.

“România trebuie să crească investiţiile publice care stimulează capitalul uman şi fizic – servicii publice, drumuri, căi ferate, sănătate şi educaţie – profitând, în acelaşi timp, de fondurile structurale ale UE şi de dinamismul sectorului privat din ţară”, a declarat Dl. Chakrabarti.

El a adăugat că Banca este pregatită să ofere investiţii extinse, expertiză şi sprijin continuu pentru progres, pentru a ajuta ţara să îşi atingă potenţialul maxim.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)