Plățile cu instrumente de debit refuzate de bănci au crescut de peste trei ori în mai față de aprilie 2016, la 490 de milioane de lei, de la aproape 150 de milioane de lei, reiese din datele colectate la Centrala Incidentelor de Plăți din Banca Națională a României, potrivit Agerpres.

Comparativ cu anul trecut, plățile cu instrumente de debit refuzate de bănci sunt, de asemenea, mai mari cu 3,6%, având în vedere că, în iunie 2015, acestea însumau 477 de milioane de lei.

Totodată, numărul de operațiuni respinse de bănci a crescut în a cincea lună a anului față de luna precedentă la 6.502, de la 5.535, dar s-a plasat sub nivelul consemnat în urmă cu un an, când au fost înregistrate 7.917 incidente de plată.

Cea mai mare parte a tranzacțiilor refuzate de bănci, atât ca valoare, cât și ca număr de incidente, provine din plățile cu bilete la ordin. În mai 2016, valoarea sumelor refuzate provenite din plăți cu aceste instrumente a fost de 481,6 milioane de lei, în urcare de la 142,7 milioane de lei în luna anterioară. Și ca număr, plățile cu bilete la ordin respinse de bănci au crescut de la 5.263, în aprilie 2016, la 6.265, o lună mai târziu.

La plățile cu cecuri, sumele refuzate la plată au crescut, de asemenea, în mai față de aprilie, de la 7,2 milioane de lei la 8,6 milioane de lei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)