Termenul până la care clienții pot cere amânarea ratelor bancare a fost prelungit până la 15 iunie.

Guvernul a adoptat în ședința de joi o Ordonanță de Urgență care cuprinde mai multe prevederi printre care prelungirea termenului până la care românii pot solicita amânarea ratelor la bănci, dar și a interdicției deconectării de la utilități a consumatorilor.

„Va fi prelungită până la 15 iunie 2020 posibilitatea de eliberare a solicitărilor pentru amânarea ratelor celor care nu pot să le plătească. Până la data de 15 iunie 2020, instituțiile de credit vor evalua aceste cereri de suspendare a ratelor.

Pe perioada stării de alertă se interzic deconectările consumatorilor de la reteaua de gaz, electricitate, apă, canal si salubritate”, a mai anunțat vicepremierul Raluca Turcan, la finalul ședinței de guvern.

De asemenea, Turcan a mai spus că se prelungește și termenului de eliberare a certificatelor de situații de urgență, până la data de 31 mai 2020.

Guvernul a decis prelungirea şomajului tehnic până la data de 1 iunie

Guvernul a decis joi prelungirea şomajului tehnic până la data de 1 iunie, cu posibilitatea menţinerii acestei forme de sprijin în domeniile care vor fi în continuare restricţionate, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, a anunţat viceprim-ministrul Raluca Turcan.

CNSSU va decide, în ședința de la ora 20.00, instituirea stării de alertă.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)