ANCPI – Autoritatea de Cadastru si Publicitate Imobiliara- a decis ca tariful de intabulare platit la predarea imobilului cand se apeleaza la darea in plata, sa fie suportat de viitorul proprietar, a anuntat astazi deputatul Daniel Zamfir.

“Avem confirmarea de la ANCPI ca la transferul catre banca a imobilului supus darii in plata tariful de intabulare trebuie platit de catre viitorul proprietar, ADICA DE CATRE BANCA! Tariful de intabulare nu este considerat taxa notariala, ca atare nu va fi suportat de debitor la darea in plata!
Recapitulam ce am obtinut in urma negocierilor cu institutiile implicate:
1. Nu se plateste impozit la transferul de proprietate;
2.Onorariul notarilor a fost redus cu 50%
3.Nu se plateste tariful de intabulare la cartea funciara”, anunta Daniel Zamfir, pe pagina personala de Facebook.

Ministerul Justitiei a publicat in 11 octombrie, in Monitorul Oficial, ordinul care reducea la jumatate autentificarea actele de dare in plata. Debitorii cu credite imobiliare la banci care vor sa renunte la casa prin procedura darii in plata platesc astfel onorarii reduse la jumatate.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)