Polonia va suprataxa bancile comerciale, decizie luata dupa  Austria, Ungaria si Slovacia, potrivit publicatiei friedlnews.com. Polonia este urmatoarea tara care va suprataxa bancile comerciale si asteapta venituri bugetare de peste 400 milioane euro pe an, in conditiile in care sectorul bancar a inregistrat anul trecut un profit cumulat de 3,7 miliarde euro. Guvernul polonez considera ca introducerea unei taxe bancare va stabiliza sectorul bancar.

 

Bancherii polonezi sunt impotriva unei asemenea taxe si isi motiveaza punctul de vedere prin faptul ca pana anul numai tarile care si-au salvat bancile de la faliment si-au suprataxat institutiile de credit, ceea ce nu este cazul Poloniei.

 

In Romania s-a vorbit despre suprataxarea bancilor inca din 2010, cand mai multi senatori au si elaborat un proiect de lege care prevedea taxarea suplimentara a profiturilor institutiilor de credit cu 2,5%.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)