TBI Credit, parte a TBI Bank, a depășit 150 de magazine online pe piața din România care utilizează platforma sa de creditare 100% digitală, dezvoltată împreună cu FintechOS, o companie specializată în accelerarea transformării digitale a instituțiilor financiare.

Platforma de creditare digitală produsă și lansată de TBI Credit cu aproape un an în urmă, după numai două luni de dezvoltare pe tehnologia propusă de FintechOS, este dedicată magazinelor online care vor să ofere clienților posibilitatea de a face cumpărături cu plata în rate. Comercianții online pot instala platforma de creditare în câteva minute, în timp ce clienții pot accesa un împrumut în 10 minute, fără a fi nevoie să meargă la ghișeul băncii.

Platforma digitală de creditare înlocuiește operațiunile bancare tradiționale, pe bază de documentație tipărită, cu tehnologia OCR (Optical Character Recognition), folosindu-se identificarea video în interacțiune cu un operator bancar și semnătura electronică a documentelor. Aceste tehnologii permit clienților să contracteze un credit de la distanță, în câteva minute, fără nicio deplasare la bancă și fără riscuri. Platforma de creditare digitală oferă posibilitatea efectuării de cumpărături cu plata în rate de pe orice dispozitiv – calculator, tabletă sau smartphone, procesul de acordare a împrumutului fiind simplificat prin integrarea cu Biroul de Credit, ANAF sau KeysFin.

Mai mult, mecanismele anti-fraudă sunt activate în timp real, astfel încât, în eventualitatea în care procesul este întrerupt din orice motiv, acesta poate fi reluat oricând mai târziu, de la pasul unde s-a oprit. Clienții magazinelor online pot aplica pentru un credit pentru coșul de cumpărături oricând, 7 zile pe săptămână, 24 de ore pe zi, iar în sprijinul lor sunt permanent disponibile un call-center online și o funcție de live chat.

„Parteneriatul cu TBI Bank are la bază o valoare comună, bazată pe inovație. Am convingerea că pentru TBI platforma digitala de creditare este doar începutul. Asigurarea din partea FintechOS este că vom oferi cele mai moderne soluții tehnologice pentru a ține pasul cu tendinţele din digital banking, a propulsa și menține TBI Bank în prima linie a acestei noi generații de digital-first banking”, a declarat Teodor Blidăruş, CEO FintechOS.

Platforma de creditare digitală este parte a unui parteneriat strategic dintre TBI Bank și FintechOS, ca urmare a unui angajament de transformare digitală și reconfigurare a întregii strategii digitale pe parcursul a trei ani, prin servicii financiare bazate pe inteligență artificială, soluții biometrice și alte tehnologii moderne. În prezent, FintechOS și TBI accelerează inovația în cadrul băncii prin intermediul a șase fluxuri operaționale, pe toate liniile de business, dar în special pe segmentele de credite, factoring și leasing pentru persoane fizice și companii.

„Nu e ușor să deschizi drumul inovației într-un sector bancar tradițional, dar dorința și curajul de a oferi clienților noștri o soluție diferită de finanțare, 100% online a fost susținută de ambiția partenerului nostru FintechOS de a dezvolta tehnologia necesară”, a declarat Kostas Tovil, Senior Vice President E-Commerce TBI Bank.

Despre TBI Credit

Fondată în 2003, TBI Credit este parte a TBI Bank, care operează în România și Bulgaria sub umbrela 4finance, cel mai mare grup european de creditare online și pe mobil. Prin intermediul unei rețele de peste 5.000 de agenții, TBI deservește aproximativ 1,4 milioane de clienți, mizând pe consumatori și pe strategia de a deveni un creditor digital de ultimă generație.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)