La începutul acestei luni, 60 copii din clasele a VII-a și a VIII-a ai Școlii din Fundeni au avut parte de două zile de activități în București și Snagov, ca parte a celei mai recente acțiuni Teach for Romania și UniCredit Bank. Elevii au participat la ateliere unde au discutat despre importanța educației, s-au întâlnit cu oameni care și-au depășit condiția și au dezbătut împreună ce contribuție a avut educația în viața lor.

Acțiunea a marcat deschiderea celui de al 4-lea an consecutiv al parteneriatului strategic dintre UniCredit Bank și Teach for Romania. Colaborarea pe termen lung a constat în formarea și pregătirea a 12 profesori care au schimbat viețile a aproximativ 1.000 de copii din localitatea Fundeni.

Teach for Romania este o organizație care pregătește profesori de liceu care apoi predau copiilor din zone defavorizate.

„Activitatea din Februarie, reprezintă doar una dintre modalitățile prin care UniCredit Bank contribuie la generarea unui impact pozitiv în comunitate. Susținem activități relevante pentru copii și cu impact în decizia lor de a nu renunța la școală.

Teach for Romania UniCredit Bank 3Parteneriatul cu Teach for Romania este un angajament pe care îl prețuim, deoarece nimic nu este mai important decât educația. Împreună avem un impact real în viața acestor copii și îi ajutăm să aibă un viitor mai bun. Asigurarea unui mediu educațional decent este primul pas către o societate responsabilă, în care cei născuți în zone defavorizate, precum Fundeni, pot avea o șansă reală.” –Ina Solomon, CSR & Corporate Sponsorships, UniCredit Bank. Teach for Romania UniCredit Bank 5

“Localitatea Fundeni din judetul Călărași este o comunitate unde un finanțator, un director-minune, profesori Teach for Romania, împreună cu întreaga cancelarie, părinți și bunici au făcut și fac minuni.

În ultimii ani am putut observa un progres real ca urmare a activităților desfășurate, aspect care ne face să fim optimiști în legătură cu viitorul acestor copii. Iar colaborarea cu UniCredit Bank ne-a asigurat un partener implicat, care înțelege importanța muncii pe care o depunem. ” – Corina Puiu, Co-Fondator și Director Executiv, Teach for Romania.

Teach for Romania UniCredit Bank 6Comunitatea locală din Fundeni observă deja rezultatele și impactul inițiativelor desfășurate de către echipa de profesori. Elena Grigore, directoarea Școlii gimnaziale nr.1: „De când a venit echipa Teach for Romania, am aplicat o abordare axată pe activități, căci un copil care este apreciat într-o activitate, își poate îmbunătăți situația școlară.” În același timp, părinții copiilor sunt fericiți deoarece aceștia merg la școală cu mai mult entuziasm: „De când a venit echipa Teach, copiii au mai mult drag de școală, au mai multă încredere în profesori” – Viorica Nicolae – mama Marinelei, o elevă la școala din Fundeni.

UniCredit Bank s-a implicat încă de la începutul programului Teach for Romania și a sprijinit inițiativa prin activități relevante pentru copii și cu impact în decizia lor de a nu renunța la educație.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)