Consumatorii au descris: convenabil, simplu si rapid. Acestea sunt cuvintele pe care clientii le folosesc cand vine vorba despre terminalele de plati electronice instalate in blocurile de locuinte. Ati citit bine! Aproape de client, fara coada sau angajati ocupati, iti achiti creditul de acasa! Banca Sberbank din Rusia a instalat terminale de plata in holurile blocurilor din sud-vestul Moscovei. “Chirisii” terminalelor isi pot efectua plata tuturor utilitatilor – telefon mobil/ incarcare cartele telefonice, plati energie, telefon fix, internet, inclusiv plata chiriei unei locuinte.

Cu ce vin in plus terminalele bancii? Fata de cele traditionale, cu cele instalate de banca Sberbank se pot efectua tranzactii bancare: iti pot achita creditele, faci trasfer de bani, faci alte operatiuni bancare on-line, sau poti face alte plati – se intentioneaza sa se achite electronic serviciile medicale.

Chiar daca reteau cu terminale de plata este una extinsa in Moscova, primaria considera ca este nevoie de puncte suplimentare. Se urmareste ca prin aceste terminale sa se simplifice procedurile de plata: de la utilitati pana la plata serviciilor gen – plata gradinitei, a amenzilor – atat cele din trafic cat si cele din mijloacele de transport.

Chiar daca banca percepe comision, moscovitii aleg acest mijloc de plata, mai ales batranii.

Conform Bancii de Economii, la sfarsitul lunii august, aproximativ 71% din platile de la Moscova se efectuau cu ajutorul canalelor la distanta.

 

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)