Asociația CFA România lansează Testul Independenței Financiare dedicat tinerilor, pentru a afla cât de mult se pot baza ei pe resursele proprii și cât sunt de pregătiți pentru a face fată provocărilor din viața de adult. Testul face parte din campania de educație financiară „Generația I” – generația independentă, iar completarea chestionarului se poate efectua online AICI

Testul Independenței Financiare se adresează tinerilor între 18 și 25 de ani, și este realizat de specialiștii Asociației CFA România, oferind totodată și recomandări privind obținerea siguranței financiare, în funcție de rezultatele obținute.

« Criza sanitară ne-a demonstrat că de la stabilitate la instabilitate economică nu este decât un pas. În acest context, independența financiară devine foarte importantă, la orice vârstă. Dorim să demitizăm în rândul tinerilor ideea că siguranța financiară este un subiect pentru mai târziu, și că, dacă ne preocupă acest subiect, vom avea de câștigat pe viitor. Încurajăm tineriii să facă testul, să afle dacă și unde sunt vulnerabili și să ia măsuri, cât de mici. Niciodată nu e prea devreme să facem pași în direcția potrivită.» declară Alexandra Smedoiu, CFA președinte al Asociației CFA România.

Educația financiară pregătește oamenii pentru perioade grele economic

Asociația a lansat, în 2019, o inițiativă la nivel național, comunicând importanța obținerii independenței financiare la orice vârstă, indiferent de venit. Denumită „Generația I”, aceasta campanie a fost lansata pe un fond al gradului scăzut de educație financiară al românilor. Testul prin care tinerii află nivelul dependenței de factori externi se regăsește pe website-ul campaniei, alături de podcast-uri în care sunt detaliate instrumentele financiare utile și recomandări ale specialiștilor.
Mai multe informatii se regasesc pe site-ul www.generatiaindependenta.ro

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)