Ion Tiriac a afirmat, in contextul unei discutii privind imprumutul luat de la CEC Bank de Ioana Basescu, ca ar aproba intr-o singura zi un credit solicitantului care prezinta date despre salariu, bunuri si garantii, adaugand, totodata, ca si numele este un brand. El a adaugat ca ar da un credit in 24 de ore daca ar avea datele despre salariul, bunurile si garantiile solicitantului.

“Daca Basescu nu poate sa garanteze un credit, atunci cine-l garanteaza? (…) Cand vorbesc de Basescu, nu vorbesc de presedinte, vorbesc de cineva din familie. Inca o data, nu puteti sa-i taiati pe toti, sa le taiati gatul, numai pentru ca fac parte dintr-o familie de presedinte sau de prim-ministru sau de altceva. Lasati-i sa-si faca si astia treburile. Au avut un beneficiu numai din numele asta? Pai am eu beneficiu, din numele tiriac, daca puteti sa credeti. Pe peste tot in Europa si chiar in Statele Unite. Faptul ca ma cheama tiriac este un mare beneficiu si ca pana in ziua de azi nu datorez nimanui nimic, n-am furat, n-am facut nimic. Numele iti spune brand-ul. Este un brand. Deci eu nu-i bag de vina nici, mi se pare domnisoarei Basescu, una din fiicele dumnealui. De ce nu? N-a furat banii nimeni”, a mai spus Tiriac.

Cursul? Cat este cursul???…

Omul de afaceri spune ca intrebarea legata de evolutia cursului leu-euro in 2014 este una dificila, precizand ca nu intelege motivul pentru care moneda nationala este “atat de tare”. “Asta este o intrebare dificila, as prefera sa nu mi-o puneti, pentru ca nu stiu de ce leul este atat de tare. Explicati-mi si mie de ce este leul atat de tare in momentul de fata”, a spus Tiriac la emisiunea “Dupa 20 de ani”, difuzata duminica de ProTV, fiind solicitat sa ofere o estimare legata de evolutia cursului.

Tiriac afirma la finele lunii februarie, invitat in cadrul aceleiasi emisiuni, ca leul este supraevaluat si va fi “o nenorocire” cand va ajunge la o valoare mult mai slaba. La inceputul lui 2012, omul de afaceri aprecia ca evolutia leului in raport cu euro este “un miracol”.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)