Capitala României, cu peste 500.000 de utilizatori Revolut, reprezentând 20% din baza totală de clienți activi înregistrați în această piață, se află pe locul al doilea în top 10 orașe cu cei mai mulți clienți Revolut, potrivit datelor disponibile în aplicație la nivelul lunii ianuarie 2023.

Clasamentul este condus de Londra, iar Bucureștiul este urmat de Dublin, Varșovia, Budapesta, Paris, Madrid, Sofia, Vilnius, Barcelona. De altfel, banca digitală se bucură de popularitate în rândul locuitorilor din cinci capitale situate în Europa Centrală și de Est (CEE), care cumulează aproape 1,5 milioane de utilizatori.

 TOP 10 orașe cu cei mai mulți clienți Revolut:

1. Londra

2. Bucure;ti

3. Dublin

4. Varșovia

5. Budapesta

6. Paris

7. Madrid

8. Sofia

9. Vilniius

10. Barcelona

patru din zece bucureșteni cu vârste cuprinse între 15 și 64 de ani dețin un card Revolut

Bucureștiul are un scor bun și în privința ratei de adopție a super-aplicației Revolut, care se ridică la 41% din populația activă. Practic, patru din zece bucureșteni cu vârste cuprinse între 15 și 64 de ani dețin un card Revolut și îl folosesc zi de zi pentru operațiuni bancare și tranzacții: transferuri bancare sau P2P, schimb valutar, plăți către comercianți, economii, credite de nevoi personale, investiții sau pentru a-și controla bugetul personal.

Cele mai ridicate rate de adopție în rândul populației în vârstă de muncă în cadrul orașelor din top 10 se înregistrează în Dublin (86%) și Vilnius (45%), urmate de București cu 41% rată de adopție, Sofia (35%), Varșovia (30%) și Budapesta (28%). În Londra, rata de adopție este de 19%.

Revolut a ajuns la o rată de adopție de 31% în rândul populației active.

La nivel național, Revolut a ajuns la o rată de adopție de 31% în rândul populației active. Dacă la finalul anului 2021, serviciile băncii digitale de origine britanică erau cunoscute mai ales de locuitorii capitalei, în prezent, baza de clienți cuprinde tot mai mulți utilizatori din orașele din țară. Pe locul al doilea se află Iași, cu aproape 90.000 de clienți, urmat de Cluj-Napoca, cu 89.000 clienți, Timișoara (71.000 clienți), Constanța (63.000 clienți) și Brașov (62.300 clienți). În top 10 se mai află Craiova, Galați, Ploiești și Sibiu, având între 35.000 – 47.000 de clienți fiecare.

Aproape o treime dintre clienți (29%) se încadrează în segmentul de vârstă 25-34 de ani, 24% sunt din categoria 35-44 de ani, iar 23% din categoria 18-24 de ani. Revolut a început să crească în popularitate și printre segmentele de vârstă aflate în vârf de carieră sau seniori (16% din categoria 45-54 de ani și 6% din categoria 55-64 de ani), pe măsură ce și-a diversificat portofoliul de produse și funcționalități. Astfel, a evoluat de la poziționarea de aplicație specializată în transferuri rapide și schimb valutar, preferată mai ales de pasionații de călătorii, la cea de cont bancar primar.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)