Top 5 asiguratori de pe piata romaneasca este condus de Astra, cea mai mare companie din piata si dupa volumul primelor brute subscrise, cu aproape patru milioane de polite de asigurari generale in vigoare la finalul anului trecut.

La fel ca in topul dupa primele subscrise, urmeaza Omniasig (2,4 milioane de contracte) si Allianz-Tiriac (un milion de contracte). Locurile patru si cinci sunt ocupate de Carpatica si Euroins, ambele cu aproximativ un milion de contracte, potrivit Ziarul Financiar.

Portofoliile celor două companii sunt concentrate insa în zona asigurarilor auto obligatorii, unde au reusit sa aiba clienti cu tarife sub media pietei.

De altfel, la nivelul intregii piete, cele mai multe contracte de asigurare sunt incheiate pe segmentul politelor auto obligatorii, numarul acestora fiind de 4,6 milioane de polite la sfarsitul lunii decembrie.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)