Jumatate din cele mai mari zece companii de asigurari generale au raportat anul trecut cresteri de doua cifre ale primelor bru­te sub­scrise si numai trei jucatori au in­re­gistrat scaderi ale afa­cerilor, potrivit unei analize elaborate Ziarul Financiar. Mo­torul cres­terii au fost insa, pentru cele mai multe com­panii, van­zarile de polite auto obligatorii (RCA).

Top 5 asiguratori

Clasamentul asi­gu­ra­torilor nu a su­fe­rit insa modificari sem­nificative fata de anii anteriori, compania Astra reusind sa-si pastreze prima pozitie din piata pe fondul extinderii afacerilor pe pietele externe. Afacerile companiei s-au ridicat la 1,1 miliarde de lei. Omniasig ocupa la sfarsitul anului 2012 pozitia a doua, cu prime subscrise de putin peste un mi­liard de lei. Pe pozitia a treia a coborat Al­lianz-Tiriac, asigu­ratorul aflat pe locul doi in 2011, cu subscrieri de 807 milioane de lei. Top 5 este completat de Groupama si Asirom.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)