Catalyst Consulting a realizat un studiu  – “Cei mai doriti angajatori” – ce dezvaluie perceptiile candidatilor in raport cu angajatorii de pe piata romaneasca. Potrivit studiului citat, companiile din tehnologie si industria financiara domina clasamentul celor mai doriti angajatori. In top 20 cei mai doriti angajatori regasim si 4 banci: BCR, cea mai mare banca romanesca, se situeaza pe locul 4 in topul preferintelor. Urmeaza BRD -locul 11, ING – locul 19 si Banca Transilvania – locul 20.

“Ne bucura si ne onoreaza faptul ca suntem prima banca in preferintele candidatilor din Romania. Un studiu de o asemenea anvergura ne ajuta sa ne facem o imagine cat mai clara despre profilul candidatilor pe care ii vizam si cum putem veni in intampinarea asteptarilor lor”, spune Paula Covrig, sef Departament Recrutare si Dezvoltare, BCR.

In urma chestionarii a peste 8.600 de tineri, s-a realizat si un top 20 al celor mai doriti angajatori din Romania, ce arata astfel:

 

TOP 20 ANGAJATORI IN ROMANIA

1.Microsoft,

2.Oracle,

3.Google,

4.BCR,

5.IBM,

6. Continental,

7. Orange,

8. OMV Petrom,

9.HP,

10.Vodafone,

11.BRD Groupe Société Générale,

12. Coca-Cola,

13.P&G,

14. Siemens,

15.KPMG,

16. Adobe,

17. PwC,

18. Emerson,

19.ING Bank

20. Banca Transilvania.

 

In ceea ce priveste asteptarile salariale, studiul evidentiaza o crestere a diferentei intre salariul dorit de candidatii din Bucuresti si cei din provincie odata cu cresterea nivelului de experienta. Astfel, daca persoanele cu 0-3 ani experienta din Bucuresti au asteptari salariale similare celor din provincie, candidatii cu 3-5 ani experienta sau peste 5 ani experienta cer un salariu cu 40-56% mai mare decȃt candidatii din provincie cu acelasi nivel de experienta.

Studiul mai dezvaluie si o tendinta de maturizare si stabilizare a pietei. Candidatii sunt interesati sa devina specialisti intr-un anumit domeniu (58,52% dintre respondenti), sa fie platiti bine (49,72%) si sa obtina un echilibru intre viata profesionala si cea personala (49,09%).
“Cu toate ca, per ansamblu, piata s-a maturizat, este de fapt mai greu pentru angajatori sa se diferentieze si sa gestioneze perceptiile care se formeaza in piata. Piata este sensibila la contextul economic, inclusiv cel european, angajatorii gestioneaza mai multe generatii, fiecare cu asteptari si nevoi diferite, exista diferente majore intre Bucuresti si restul tarii in ceea ce priveste asteptarile tinerilor”, a spus Anca Deleanu, consultant in cadrul Catalyst Consulting.
Studiul a fost realizat prin chestionar online in perioada martie – aprilie 2012, la care au raspuns 8.617 de persoane (3.696 din Bucuresti si 4.921 din provincie).

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)