[dropcap]A[/dropcap]nul 2011 poate fi considerat ca fiind unul prolific pentru piata de carduri din Romania, cele mai multe banci comerciale reusind sa-si dezvolte portofoliile de instrumente de plata. Datele Bancii Nationale a Romaniei arata ca institutiile de credit sunt tot mai interesate de acest segment de activitate, mizand puternic pe dezvoltarea numarului de carduri emise si, implicit, pe cresterea retelei de ATM-uri si POS-uri.

Studiul de piata “Top banci pe piata de carduri in 2011”, disponibil contra cost AICI, aduce in prim-plan amanunte despre portofoliile de carduri administrate de 16 banci cuprinse in analiza: BCR, BRD, Banca Transilvania, CEC Bank, Raiffeisen Bank, ING Bank, Bancpost, Alpha Bank, RBS Romania, OTP Bank, Garanti Bank, Banca Romaneasca, Millennium Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Romanian International Bank, Bank of Cyprus.

[quote_left]Poti achizitiona studiul de piata ”Topul bancilor pe piata de carduri in 2011”, care valoreaza 39 EURO, dand click pe butonul ”Cumpara” pentru a realiza plata cu cardul.[/quote_left]Materialul divulga informatii despre numarul de carduri emise de cele 16 banci, defalcat pe tipurile de carduri, respectiv debit, credit si business, alcatuind cate un top banci pentru fiecare segment de piata.

De asemenea, analiza aduce in prim plan valoarea tranzactiilor efectuate in 2011 prin intermediul cardurilor de debit, de credit si business si structura tranzactiilor in functie de modul de utilizare: la ATM (pentru retragerea de numerar) si la POS (pentru achitarea cumparaturilor la comercianti). Nu in ultimul rand sunt prezentate amanunte privind portofoliul fiecarei banci in parte si previziunile reprezentantilor institutiilor de credit pentru 2012.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)