BCR, Banca Transilvania, Raif­feisen, ING si Alpha Bank aveau la sfarsitul lunii mai cote de piata dupa active mai mari fata de nivelurile la care incheiasera 2013, insa numai Raiffeisen a avansat in clasament, ocupand locul al patrulea in locul UniCredit Tiriac Bank, potrivit unei analize a Ziarului Financiar.

Cea mai mare banca de pe piata, BCR, a castigat 0,3 puncte procentuale la cota de pia­ta dupa cinci luni din 2014, revenind la 17,8%. BRD se mentine pe locul doi.

Banca Tran­silvania a bifat pragul de 9% cota de piata si ramane pe trei.

Raiffeisen Bank, una dintre putinele banci care au traversat criza mentinandu-si profi­ta­­bi­litatea, si-a conservat castigul de cota de pia­ta din 2013 si a trecut pe locul patru, cu o cota de 7,4%, intrecand banca de stat CEC Bank, care inregistreaza o erodare usoara, dar si UniCredit, care a alunecat pe sase dupa ce si-a pierdut repede avansul castigat in 2013.

ING Bank ramane a saptea banca de pe pia­ta, consolidandu-si o cota de pes­te 5% in conditiile in care nu a recurs la achi­zi­tii.

Alpha Bank a iesit din amorteala si a revenit la o cota de piata de 4,7%. Turcii de la
Garanti Bank continua sa castige lent cota de piata, ajungand la 2,2% fata de numai 0,6% la inceputul crizei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)