Avem un exces de lichiditate in sistem si in aceste conditii dobanzile la depozite scad. Ieri v-am aratat ca dobanzile sunt atat de mici incat nu merita sa economisiesti, la unele banci. Analistii sustin ca scaderea dobanzii de politica monetara, precum si lichiditatea existenta in sistemul bancar vor continua sa puna presiune pe dobanzi atat in cazul depozitelor, cat si al creditelor.

Astazi va propunem sa analizam pana unde urca dobanzile in cazul unor depozite pe 6 luni si am realizat:

Topul celor mai mari dobanzi la depozitele in lei pe 6 luni

Pe primul loc gasim depozitul “Simplu” de la TBI Bank. Banca este singura care ofera cea mai mare dobanda din piata – 3,90%. Pe locul secund avem o dobanda de 3,75% – oferita de Piraeus Bank iar urmatoarea dobanda atinge 3,70% – oferita de Volksbank Romania.

In acest caz, clientul nu iese in pierdere! Insa, depozitele nu reprezinta o solutie daca te gandesti la castig/investitii.

Spre exemplu, daca un client depune intr-un cont in lei pe 6 luni, deschis la TBI, 1.000 de lei, va primi la scadenta, dupa achitarea impozitului, 16 lei in plus. Mai exact, suma ridicata de la banca, dupa 6 luni, va fi de 1016, 38 lei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)