Ziarul Financiar a realizat un top ale companiilor si bancilor cu datele preluate de la Registrul Comertului pe baza bilantului contabil depus de companii la Ministerul de Finante.

Doua din trei companii sau banci aflate in top nu au facut deloc profit in 2011 sau chiar au fost pe pierderi. Dintre banci, primele locuri se claseaza BRD, (CA 21,53 mld. lei, profit 465 milioane lei), BCR, OTP, CEC, Raiffeisen, Banca Transilvania, Unicredit Tiriac sau Bancpost.
Cu exceptia bancilor, cele peste 270 de companii aflate in topul celor mai mari jucatori din economie au avut o cifra de afaceri cumulata de 356 miliarde lei (84 de miliarde de euro) in 2011, adica circa 40% din cifra de afaceri totala a companiilor din Romania.

Impreuna, companiile si bancile din top 300 de pe piata locala au un efectiv de 600.000 de angajati, adica 15% din numarul total de salariati din economie.

Pe primele locuri dintre companii dupa cifra de afaceri figureaza astfel OMV Petrom SA (cifra de afaceri de aproximativ 16,56 miliarde lei si profit net de 3,68 mld. lei), OMV Petrom Marketing SRL (CA 13,68 mld. lei, profit net 125,4 milioane lei), Automobile Dacia (CA 13,17 mld. lei, profit net 275 milioane lei), Rompetrol Rafinare (10,17 mld. lei , pierdere) sau Petrotel – Lukoil SA (6,62 mld. lei).

ZF

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)