Relaxarea monetara venita odata cu deciziile de scadere a dobanzii cheie are si efecte nedorite pentru clientii bancilor. Daca cei cu credite se bucura de dobanzi minime, deponentii asista, de la finalul anului 2014, la scaderea dobanzilor la depozite si constata lunar ca banii depusi la banca nu aduc niciun castig. Mai mult, risca sa nu-si recupereze nici suma depusa la banca.

Cat au scazut dobanzile la depozitele in lei pe 12 luni

Daca ai urmarit analizele periodice ale publicatiei online www.BankingNews.ro ai putut observa cum si cat au scazut dobanzile

Si nu este necesara decat o privire asupra dobanzii oferita de prima clasata (pana in luna iunie). Spre exemplu, daca in luna decembrie 2014, TBI Bank – oferea cea mai buna dobanda din piata si detinea primul loc cu o dobanda de 4,20% (depozitul Simplu) pe 12 luni, in martie banca oferea o dobanda de 3,60%, in iunie depozitul avea o dobanda de 3,25% iar la final de iulie dobanda se situeaza la doar 2,95%. Prin aceasta noua dobanda, banca nu se mai situeaza pe primul loc in TOP dobanzi pe 12 luni.

In prezent, doar bancile de talie mica mai ofera dobanzi atractive pentru depozitele pe termen lung – 12 luni.

 TOP 3 depozite in lei pe 12 luni

  1. Piraeus Bank – 3,05%/ an
  2. Marfin Bank – 3,00%/ an
  3. TBI Bank – 2,95%/ an
Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)