Topul celor mai mici dobanzi oferite de banci la depozitele in lei cu scadenta la sase luni este condus de UniCredit Tiriac Bank care ofera doua produse cu dobanzi diferite si se “instaleaza” pe primele doua locuri din TOP. Banca ofera un depozit cu dobanda fixa si fara prelungire cu dobanda de 2,10% si alt produs cu prelungire automata, cu dobanda de 2,50%. Pe acelasi loc regasim si Millennium Bank, ce ofera prin depozitul clasic aceeasi dobanda – 2,50%.

TOP 3 cele mai mici dobanzi la depozitele in lei pe 6 luni

1. Unicredit Tiriac Bank- depozit fara prelungire – 2,10%
2. Unicredit Tiriac Bank- depozit cu prelungire – 2,50%
3. Millennium Bank -depozit clasic – 2,50%

Urmeaza banci cu dobanzi de 2, 50% – Raiffeisen Bank sau 2,80% – BCR.

Bancile nu se inghesuie sa ofera clientilor dobanzi avantajoase. 
Spre exemplu, un client care constituie un depozit pe sase luni pentru 1.000 de lei, va avea la final o suma acumulata de… 1 008,82 lei. Cu alte cuvinte, dupa ce iti achiti comisioanele catre banca afli ca ai mai putini bani ca la “intrarea” in sucursala bancara. Si ca tu ai “platit” banca sa-ti tina banii in “siguranta”.

Calculele arata ca in acest caz daca duci la banca 1.000 lei, dupa sase luni vei ridica de la aceeasi banca, 958 lei

Comisione UniCredit Tiriac Bank 

– comision de administrare cont- 7,5 lei/luna
– comision retragere numerar – 0,5% la lei, minim 5 lei

BNR a solicitat bancilor (pe tot parcusul anului 2014) sa ia masuri astfel incat clientii sa nu ramana cu mai putini bani cand lichideaza depozitele decat au avut initial, in conditiile in care cresterea comisionaleor bancare consuma din dobanzile din ce in ce mai mici. Si in cea mai recenta interventie, Mugur Isarescu a cerut bancilor nu sa mai reduca dodanzile la depozite, insa decizia apartine bancilor.

Calculele /comparatii /potrivit portalul www.conso.ro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)