Bancherii din Romania de la grupul spaniol La Caixa continua sa fie cel mai bine platiti din sistem, incheind anul 2011 cu un castig mediu salarial net pe decembrie de 10.844 lei (2.521 de euro), scrie Ziarul Financiar. In general, castigurile din banci se mentin la nivelul mediei anului, exceptand anumite banci care in luna decembrie au raportat salarii mai mari probabil prin incasarea unor bonusuri.

RBS a urcat in decembrie pe locul 2, cu un castig salarial mediu net de 10.828 lei, de pe locul 5 unde era in septembrie. Bank of Cyprus si-a dublat “castigul net” urcand la 10.235 lei fata de 5.020 lei la 30 septembrie.

Bancile care au putini salariati sunt cele care au reusit sa plateasca cel mai bine, iar cele care au retele intinse, cu numar mare de angajati, au salariile medii mai mici. Managementul de top (presedinte si vicepresedinti) poate castiga de 10 ori peste media bancii.

In decembrie salariul mediu net pe economie a fost de 1.604 lei (373 euro), iar salariul din sectorul de intermediere financiara (banci, IFN-uri) a fost de 4.348 lei net (1.000 de euro), de aproape trei ori mai mult decat media economiei.

Vezi topul pe  www.zf.ro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)