Global Finance a actualizat lista celor mai sigure banci din lume si dat publicitaţii un nou clasament. In ceea ce priveste regiunea din care face parte si Romania, daca anul trecut singura banca din tara care figura in top 10 al celor mai sigure banci a fost BCR (Banca Comerciala Romana), anul acesta BRD este cea care figureaza in top.

BCR ocupa anul trecut pozitia a saptea, iar BRD ocupa anul acesta locul zece.

Global Finance tine cont in realizarea clasamentului de calificativele bancilor pentru imprumuturi pe termen lung acordate de agenţiile de rating Moody’s, Standard & Poor’s si Fitch, dar si de analiza valorii bunurilor celor mai mari 500 de banci din lume.

In ceea ce priveste cele mai sigure banci la nivel mondial, pe primul loc se afla KfW din Germania, urmata de Bank Nederlandse Gemeenten din Olanda pe locul doi si de Zurcher Kantonalbank din Elvetia, pe locul trei. Iata mai jos clasamentul cu primele zece cele mai sigure banci.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)