Top 100 cele mai valoroase companii din Romania si-a desemnat castigatorii. In TOP 10 companii valoroase regasim si primele trei banci din sistem: BCR, Banca Transilvania si BRD.

Topul din acest an mai vine cu o premiera: pentru prima data nicio companie locala nu mai reuseste sa atinga pragul de evaluare de 3 mld. euro, arata datele din Anuarul Top 100 cele mai valoroase companii din Romania realizat de Ziarul Financiar impreuna cu BT Capital Partners.

BCR a reintrat in TOP 10, direct pe locul 7, dupa ce in 2015 ocupa pozitia 11.

In TOP 10 ii regasim si pe clujenii de la Banca Transilvania. Banca si-a pastrat pozitia 9 din anul 2015.

BRD pierde doua pozitii si ocupa locul 10 in 2016.

top-100-cele-mai-val-companii

Raiffeisen Bank si Unicredit Bank se regasec si ele in TOP, pe locul 19, respectiv locul 21.

Cele mai valoroase 100 de companii din Romania au fost evaluate în acest an la 60,5 mld. euro, in crestere cu 5%. Pe primul loc se situeaza Hidroelectrica.

Pentru companiile listate a fost luata in calcul capitalizarea bursiera de la 1 noiembrie 2016, iar pentru firmele necotate s-au folosit indicatorii financiari din 2015, care se regasesc in bilanturile depuse de companii, potrivit ZF.ro

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)