Clasamentul celor mai mari zece bănci româneşti, care au ajuns să deţină 81% din activele totale, a înregistrat în perioada 2008-2015 mişcări ale unor jucători, respectiv schimbări importante de poziţie. Totodată, la nivelul topului s-au produs două modificări: anul trecut pe locul zece a urcat Garanti Bank, iar Volksbank a ieşit din clasament, după ce a fost preluată de Banca Transilvania, scrie ZF.ro

Banca Transilvania, Raiffeisen, UniCredit, CEC Bank, ING Bank şi Garanti Bank au fost în ascensiune, au câştigat cotă de piaţă în anii de criză.

1.BCR a rămas liderul pieţei în ultimii şapte ani, însă cota sa de piaţă a alunecat anul trecut sub 16%, la 15,8%
2. BRD-SocGen a pierdut cotă de piaţă în acest interval. Anul trecut, BRD avea o felie de 13% din piaţă, pierzând aproape trei puncte procentuale la nivelul cotei de piaţă faţă de 2008.
3. Banca Transilvania a reuşit în ultimii ani să marcheze creşteri importante ale cotei de piaţă după active de la un an la altul, ajungând la 12,6%.

SURSA: ZF.ro

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)