Sistemul bancar romanesc a rezistat inca un an fara tulburari. Cele 41 de banci au facut un usor pas inainte in 2011 reusind sa-si mareasca acti­vele cu 3,5% si sa-si reduca pierderile de la 516 milioane lei in 2010 la 430 milioane lei la sfarsitul anului trecut, potrivit unei analize realizata de Ziarul Financiar. Numai jumatate din banci au raportat profit anul trecut, in timp ce restul se lupta cu pierderile. Aici conduce detasat Volksbank, cu un minus de 635 milioane lei (151 mil. euro).

Primele 3 locuri din “Topul Bancilor dupa active in 2011” sunt ocute previzibil de BCR, BRD si Banca Transilvania. BCR, ramane numarul unu cu active de 71,2 miliarde lei dar a trecut pe pierderi (327 milioane lei, respectiv 77 milioane euro) conform standardelor romanesti de contabilitate (RAS).

In “Topul Bancilor dupa profit in 2011” BRD ramane cea mai profitabila banca, raportand pentru anul trecut un castig de 472 milioane lei (112 milioane euro). Top 3 este completat de Raiffeisen Bank si Banca Transilvania.

Citeste topurile integral pe www.ZF.ro.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)