Prima dificultate in accesarea creditelor ipotecare in euro incepe sa devina procurarea avansului. Cu cateva exceptii, bancile au majorat nivelul minim al acestuia chiar la peste 30%. Pentru clientii care nu pot accesa programul Prima Casa, un avans mic mai este posibil doar la imprumuturile in euro. Millennium este singura banca la care un imprumut ipotecar standard in euro mai poate fi obtinut cu un avans doar de 10%. Foarte rare sunt si ofertele cu avans minim de 15% sau 20%. Conditiile mai dure au aparut in urma adaptarii la noile norme impuse de Banca Nationala.

Capital.ro a analizat oferta bancilor pentru o familie cu venituri totale de 4.800 de lei, care doreste sa cumpere un apartament in valoare de 60.000 de euro, construit in anii ‘80 in Bucuresti, cu ajutorul unui credit ipotecar pe 25 de ani, cu dobanda variabila.

Analiza, care a vizat atat creditele in lei, cat si pe cele in euro, s-a bazat pe informatiile oferite de banci

Cele mai bune credite ipotecare in lei pot fi accesate de la Banca Romaneasca, BRD – Groupe Société Générale, ING, BCR si Garanti, in timp ce clasamentul ipotecarelor in euro are in frunte ofertele de la Banca Romaneasca, Millennium, Carpatica, Piraeus, ING, Alpha Bank si Marfin Bank (ultimele trei la egalitate pe locul 5). Punctajul mediu dupa care s-a stabilit topul final tine cont de toate criteriile analizate. Vezi topul aici

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)