EximBank va întreprinde toate demersurile pentru a revitaliza parteneriatele și relaţiile de colaborare cu instituţiile similare din străinătate astfel încât, prin crearea unor contexte de afaceri favorabile, acestea să devină instrumente reale de susținere a exportatorilor români, a spus Traian Halalai, președintele executiv al EximBank, cu ocazia semnării unui acord cu EXIMBANKA SLOVAKIA.

Acordul de cooperare dintre cele două instituții cu mandat asemănător pe linia promovării exportului a fost semnat în prezența preşedintelui Republicii Slovacia, Andrej Kiska, a consilierului prezidențial Cosmin-Ștefan Marinescu și a ministrului economiei, comerțului și turismului, Costin Borc, în cadrul Forumului de Afaceri Bilateral România – Slovacia care a avut loc astăzi la Camera de Comerț și Industrie a României.

”Suntem convinși că prin semnarea acestui document se redeschide un canal transparent de comunicare în favoarea companiilor româneşti şi slovace care doresc să iniţieze relaţii de afaceri şi să le deruleze în condiţii de siguranţă şi predictibilitate. EximBank România şi EXIMBANKA SLOVAKIA dispun de o gamă diversificată de produse şi servicii specifice de susţinere a exportului şi investiţiilor în străinătate astfel că putem, cu instrumentele de finanţare, garantare şi asigurare emise în numele şi în contul statelor noastre, să susținem proiectele de export derulate în parteneriat de către companii din Slovacia şi România pe terţe pieţe, în condiții concurențiale corecte”, a punctat Traian Halalai in cadrul Forumului.

La 31 decembrie 2015, valoarea schimburilor comerciale româno-slovace a fost de aproape 2,4 miliarde de euro,  din care exporturi de aproape 962 de milioane de euro (creștere de 3,45% față de 2014) şi importuri de 1,4 miliarde de euro (creștere de 9,10% față de 2014).

EximBank se implică activ de aproape 25 de ani în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc, sprijinind proiectele companiilor locale. Înființată ca agenție de export, EximBank a urmat un parcurs ce i-a permis să depășească acest statut, păstrându-și în același timp unicitatea.

În urma reajustărilor direcţiilor de acţiune, realizate în timp pentru adaptarea la evoluţiile economice naţionale şi mondiale, EximBank are astăzi capacitatea de a propune segmentului corporate un portofoliu de produse și servicii atractiv pentru orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează numai pieţei interne.

Totodată, pentru că acționează ca agent al statului pe piața românească de garanții și asigurări, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispoziție de statul român, se infuzează în economia reală, contribuind la creșterea competitivității companiilor locale.

Informații suplimentare despre produsele și serviciile EximBank pot fi obținute prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau al adresei de e-mail informatii@eximbank.ro.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)