Ieri, presedintele Traian Basescu a participat la cea de a XXI-a editie a “Topului National al Firmelor Private din Romania”, organizata de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania. Seful statului a aratat ca Romania are in momentul de fata doua mari probleme care vizeaza mediul de afaceri, una dintre ele fiind legata de finantarea IMM.

Bancile nu au, in acest moment, in Romania, niciun fel de disponibilitate in a sprijini finantarea IMM, a declarat presedintele Traian Basescu la o reuniune a mediului de afaceri.

 

Unele banci vor participa la intrevederi cu Presedintele!
“Este foarte clar ca bancile nu au niciun fel de disponibilitate sa sprijine acest sector si aici trebuie facut ceva. Va asigur ca in perioada urmatoare voi avea discutii cu sistemul bancar”, a anuntat seful statului.

El a precizat ca BNR a venit in intampinarea mediului de afaceri, reducand constant, in acest an, dobanda de refinantare prin bancile comerciale.

Seful statului a mai spus ca a doua problema care vizeaza mediul de afaceri este costul energiei.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)