MoneyGram a sarbatorit prezenta pe piata romanesca si cele peste 3500 de locatii partenere in Romania prin deschiderea unui nou sediu principal in centrul Bucurestiului, pentru a sprijini piata de transfer de bani in crestere din Romania. In ultimii ani, Romania a inregistrat o crestere semnificativa a transferurilor de bani, datorata si unei cresteri a comunitatii din diaspora, cifrele oficiale furnizate de Banca Mondiala estimand ca numarul romanilor din strainatate a ajuns la 3,4 milioane de persoane.

”Pentru a raspunde unei cereri tot mai mari în țara, ne-am extins rețeaua de locații partenere la peste de 3500 de filiale, astfel încat sa putem permite romanilor sa trimita și sa primeasca bani în mai puțin de 10 minute (în funcție de orele de funcționare ale filialelor, disponibilitate, legile și reglementarile locale) de la oricare din cele 350,000 de filiale globale MoneyGram”, a declarat intr-un comunicat de presa, Radu Pojoga, directorul regional MoneyGram pentru Europa de Sud-Est.

”Transferul de bani joaca un rol vital, atat pentru romanii de acasa, cat și din strainatate”, a declarat W. Alexander Hoffmann, Vicepreședinte Executiv al Departamentului de Business Development & Global Product.” Suntem încantați sa extindem prezența noastra și la București și sa continuam sa sprijinim nevoile financiare ale romanilor.”

Romania este una dintre piețele cele mai dinamice și active din Europa. Piața romaneasca s-a clasat pe locul al cincilea în Europa Centrala și de Est, primind peste 3,4 miliarde de dolari numai anul trecut, potrivit Bancii Mondiale. ʼʼSuntem fericiți sa asiguram o legatura financiara între clienții noștri și cei dragi lor. Forța de munca la nivel mondial este din ce în ce mai mobila și noi ne extindem prezența în Romania pentru a face legatura între clienții noștri mai convenabila.”, a spus Hoffmann.

Potrivit statisticilor oferite de Banca Mondiala, în 2014, romanii primeau transferuri de bani în principal din Italia (1 miliard de dolari), Spania (792 milioane de dolari) și Germania (451 milioane de dolari). Principalele tari care primesc bani din Romania sunt Spania (127 milioane de dolari), Moldova(109 milioane de dolari)si Italia (71 milioane de dolari).

Pe masura ce piața romaneasca continua sa se extinda și sa creasca, noul birou MoneyGram își va adapta serviciile, atat la nivel local, cat și regional. Compania se concentreaza pe a face transferurile de bani sa devina operațiuni mai simple pentru client, prin introducerea unor metode inovatoare de a trimite si primi bani, prin numerar la bancomate, prin transferul banilor în cont și prin transferul banilor pe portofele mobile.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)