Toate joburile postate astazi de banci se adreseaza celor care sunt specialisti IT. Cele mai multe posturi in domeniu vin de la Volksbank, 7 la numar, urmata de BRD – doua anunturi, Banca Transilvania, ING Bank si Raiffesien Bank cu cate un anunt.

Raiffeisen Bank cauta Software Architect in Bucuresti, solicitand candidatilor experienta in proiectarea de solutii software complexe. Cei care doresc sa ocupe acest post trebuie sa posede licenta in inginerie, de preferinta, informatica sau electronice; 4 + ani experienta IT (expunere la sectorul bancar sau aplicatii de intreprindere este un plus), experienta in utilizarea tehnologiilor web intreprinderi (J2EE), Java, baze de date (Oracle / DB2 / SQL Server); experienta cu AS/400, RPG, portalul este un plus, experienta cu instrumente de modelare: MS Visio, Rational Rose, experienta cu platforme de integrare (IBM). cv-ul si o mica prezentare poate fi transmis la sabina.mihailescu@raiffeisen.ro.

Volksbank organizeaza concurs pentru sapte posturi in cadrul bancii, care necesita experienta in IT. Cele mai importante joburi promovate de Volksbank sunt Business Relationship Management Department si Head of IT Infrastructure Services Department. Cerintele pentru primul post sunt experienta minima de 3 ani in IT, management, coordonator dovedit, experienta semnificativa in realizarea de IT management de portofoliu si resurse IT de coordonare de dimensiuni mari, excelent aplicate de cunostinte bancare, fluent in limba engleza (vorbit si scris), alte cursuri si certiciari. Pentru pozitia a doua, Volksbank solicita experienta informatica de 5 ani si experienta manageriala de 3, coordonator dovedit, cunostinte solide generale de IT, experienta in mediu IT financiar, printre altele.

ING Bank este in cautarea unei echipe de dezvoltare noua, in tehnologiile Java si BTT. Noua echipa va oferi software pentru ING Belgia si va fi responsabila pentru dezvoltarea de noi servicii si functionalitati pentru electronice Belgia canalele bancare (servicii de Internet banking, site-ul public, ING Online). Cerintele bancii pentru potentialii candidati sunt experienta de cel cel putin 5 ani de experienta cu Java, sa detina o diploma universitara sau de un bacalaureat in domeniul tehnologiei informatiei, experienta in dezvoltarea de aplicatii web cu WSAD / RAD, JAVA, J2EE, JSP, XML, XSL, SQL, WSBCC / BTT, SPRING (MVC), cunostinte de limba franceza si engleza, sa poata calatori pe o perioada scurta de timp in Belgia.

Banca Transilvania cauta Inginer de sistem in Informatica in Cluj, pentru a asigura suport IT pentru toti userii din zona de competenta, in functie de situatie si a asigura functionarea serverelor, PC-urilor, imprimantelor, echipamentelor de retea si sistemul de cablare structurata voce/data. Cerintele pe care trebuie sa le indeplinesti: studii superioare in domeniul informatic, cunostinte aprofundate referitoare la hardware (PC, laptop-uri, imprimante), retelistica (elemente de cablare structurata, tehnologia LAN/WAN, protocol TCP/IP, configurare switch-uri Cisco, VLAN-s), sisteme de operare (Microsoft Windows XP/Vista, MS Office 2003/2007), Windows Server 2003 -Active Directory, File Server, Print Server, experienta in domeniu de minim 2 ani, etc.

BRD a scos la concurs postul de Responsabil studii tehnice – Windows. De asemenea, BRD Finance urmareste angajarea unui Programator. Primul post vizeaza elaborarea si validarea arhitecturii tehnice a echipamentelor de comunicatii voce si date si a posturilor de lucru, conform cu strategia, obiectivele si cerintele Bancii precum si elaborarea studiilor tehnice si a analizelor privind evolutia sistemelor informatice in domeniul sau de competenta (Windows). Banca te considera un potential candidat daca ai experienta relevanta in administrare SO Windows server, Active Directory, MS Exchange (obligatoriu), Cunostinte de arhitecturi pe platforme INTEL, experienta in managementul de proiecte informatice, cunoasti limba engleza la nivel avansat (limba franceza reprezinta un avantaj). Pentru jobul al doilea, BRD Finance cere cunoasterea aprofundata a principiilor de functionare ale IIS (Internet Information Services), cunoasterea foarte buna a limbajului C#, JavaScript, SQL (Structured Query Language), cunoasterea foarte buna a aplicatiei Visual Studio (2005 sau mai recent), experienta relevanta in dezvoltarea de aplicatii web (JAVA, ASP .NET), experienta relevanta in dezvoltarea de aplicatii standalone si a servicii windows (dezvoltate in VS 2005 sau mai recent).

Si salariul… Cat este salariul?

Ofertele salariale pentru personalul calificat din IT, in mediul bancar, este unul peste medie, dupa cum scrie revista Forbes. “Cele mai mari valori medii ale ofertelor salariale sunt de 1.500 – 2.000 de euro, net, in domeniile IT, insa pot depasi si aceste niveluri in cazul candidatilor cu referinte excelente. De exemplu, ofertele pentru atragerea personalului de calitate sunt in medie cu 30% peste salariul curent, cu varfuri de 50% in cazurile speciale enumerate anterior”, noteaza revista Forbes. In fapt, angajatii buni se platesc bine. Surse din piata romaneasca vorbesc chiar de sume mult mai mari, dar care sunt normale. De ce normale? In banci avem de a face cu un sistem IT performant, foarte riguros care trebuie sa functioneze permanent. Practic, salariu mare este justificat printr-o responsabilitate pe masura. Salariul unui director de IT in banca variaza intre 3.000 si 7.000 de euro in functie de marimea bancii, de experienta, echipa coordonata, etc.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)