OTP Bank a căzut de acord cu National Bank of Greece, acționarul majoritar al Băncii Românești, pentru achiziția acesteia din urmă, anunță Reuters.

Potrivit unei surse din Atena citată de Reuters, „există un acord potrivit căruia divizia NBG va fi vândută către OTP”.

Banca Românească era una din cele două bănci elene scoase la vânzare pe piața din România, alături de Bancpost, controlată de EFG Group.

Cele două bănci locale care au anunțat public intenția de a se extinde prin achiziție sunt OTP Bank și Banca Transilvania. În cazul Băncii Românești, se pare că oferta venită din partea OTP a fost mai bună decât cea a competitorului Banca Transilvania.

Prin achiziția Băncii Românești, OTP Bank ar ajunge pe piața locală la o cotă de 3,7%, față de 2,1%, cât are în prezent.

National Bank of Greece a anunțat de mult planul de a vinde mai multe sucursale din Balcani, inclusiv pe cea din România, ca parte a unui plan de restructurare stabilit cu autorităţile europene, au declarat directorii executivi ai băncii pentru Reuters.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)