Cheltuielile realizate in Europa cu carduri contactless Visa si telefoane mobile echipate cu aplicatia Visa payWave au depasit in martie 2013 pragul de un milliard de euro, in contextul in care in prezent exista 39 de proiecte implementate de Visa la nivel european pentru platile contactless.

Numarul tranzactiilor contactless efectuate cu carduri in Europa a crescut in martie 2013 cu 46% fata de decembrie 2012, la peste 19 milioane de operatiuni, si se estimeaza ca aceasta tendinta va continua, potrivit datelor publicate de Visa Europe. in Europa, exista 58 de milioane de carduri bazate pe tehnologia contactless, iar reteaua de acceptare a platilor cu carduri contactless si telefoane cu aplicatia Visa payWave include 797.000 de POS-uri.

“Am lansat tehnologia contactless in Europa in 2007 si este fantastic sa vedem cum consumatorii apreciaza valoarea retelei construite. Piete precum Marea Britanie, Polonia sau Spania se afla in topul utilizarii tehnologiei contactless si Visa Europe a avut o contributie semnificativa la construirea unor povesti de succes, cum ar fi introducerea tehnologiei contactless in reteaua de transport cu autobuzul din Londra. Pana la finele acestui an, europenii vor realiza 52 de milioane de tranzactii contactless in fiecare luna”, a declarat Anne Van Schrader, directorul diviziei de carduri contactless si telefoane mobile cu tehnologia NFC din cadrul Visa Europe.

Marea Britanie a inregistrat cele mai bune rezultate in ceea ce priveste tehnologia contactless, avand 26,9 milioane de carduri contactless in circulatie, ceea ce inseamna ca unul din patru carduri Visa este contactless. Interesul fata de cardurile contactless este impresionant si in Polonia, unde exista 8,6 milioane de astfel de carduri si 116.000 de terminale de acceptare. Polonia este o poveste de succes nu doar in Europa Centrala si de Est, ci in intreaga Europa: lunar se realizeaza 10 milioane de tranzactii contactless si se cheltuiesc 57 de milioane de euro prin intermediul cardurilor si telefoanelor mobile cu tehnologie contactless.

“Ne asteptam ca 2013 sa marcheze un moment de referinta in evolutia cardurilor contactless si in Romania. Unele banci vor incepe sa elibereze automat carduri contactless la reemitere si emitere de noi carduri si, daca acest lucru se va intampla, estimam ca vom atinge o masa critica de carduri contactless in urmatorii doi ani. in paralel, este necesar sa se dezvolte si reteaua de acceptare a cardurilor contactless. Acestea au fost elementele cheie care au stat la baza succesului din Polonia si ne dorim ca si Romania sa urmeze acest drum. Dupa ce vom atinge aceasta masa critica, cardurile contactless nu vor mai fi privite drept un produs «exotic» si vor fi utilizate zilnic la toate categoriile de comercianti. Tehnologia contactless aduce beneficii deopotriva consumatorilor si comerciantilor: o tranzactie are loc in mai putin de o secunda, ceea ce creeaza o experienta sigura, mai rapida si mai comoda in materie de cumparaturi si utilizare a mijloacelor de transport in comun”, a declarat Catalin Cretu, director general Romania, Visa Europe.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)