Volumul platilor efectuate cu cardul la comercianti si pe internet a depasit 17 miliarde de lei (4 miliarde euro) in primele trei trimestre din acest an si a ajuns la 18% din totalul tranzactiilor pe fondul promovarii mai agresive de catre banci a alternativei platii directe si al exploziei magazinelor online, arata Ziarul Financiar. Retragerile de numerar reprezinta insa grosul tranzactiilor si au atins 79 miliarde de lei (18 miliarde euro) in primele noua luni din 2012.

Potrivit Ziarului Financiar, volumul total al platilor efectuate cu cele peste 13 milioane de carduri aflate in circulatie pe piata locala s-a apropiat de 96 miliarde de lei (22 miliarde euro) in perioada ianuarie-septembrie 2012, fiind in crestere cu 11% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut. Tranzactiile la comercianti si cele pe internet au inregistrat insa un ritm de crestere mai accelerat, de circa 20%.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)