Ufuk Tandogan părăsește conducerea Garanti BBVA.

Ufuk Tandoğan a transmis colaboratorilor săi un mesaj de rămas bun în care își anunță încheierea mandatului de la conducerea Garanti BBVA, aflată pe poziția a zecea în topul băncilor din România după active. ”Vă scriu pentru a informa că începând cu 30 iunie 2021, mandatul meu de CEO Garanti Bank va ajunge la termen și cu această ocazie doresc să-mi iau rămas bun, precum și să vă mulțumesc pentru cooperarea remarcabilă din ultimii 9 ani”, menționează bancherul turc .

”Am fost bucuros și onorat să lucrez împreună la cele mai înalte standarde de profesionalism și sunt încrezător că această bună cooperare va continua să se desfășoare în mod optim cu noul management al Garanti România”, precizează Ufuk Tandoğan. Bancherul, care a petrecut peste 34 de ani în Grupul Garanti Bank Turcia, a fost trimis în România în 2012 pentru a administra o perioadă de restructurare şi a îmbunătăţi poziţia instituția de credit din România.

Garanti BBVA are o cotă de piaţă de peste 2%, fiind considerată o bancă curată. Tocmai acest element a atras de-a lungul timpului interestul altor grupuri bancare pentru o eventuală achiziţie. Înainte de pandemia de coronavirus s-a vorbit tot mai mult despre faptul că Garanti BBVA pregătește un exit de pe piața locală, însă criza de sănătate a blocat proiectul.

Ufuk Tandoğan a dovedit de-a lungul timpului petrecut în România un atașament sincer față de țara noastră, manifestat în notițele sale pe care le-a formulat în urma vizitelor întreprinse pe meleagurile mioritice. Bancherul a adunat toate acele notițe într-o carte, intitulată ”Descoperă România”, pe care a publicat-o în trei limbi – turcă, română și engleză. Cartea conține 10 capitole în care Ufuk Tandoğan prezintă obiective turistice din România: Bucovina, Delta Dunării, Transfăgărășan, Viscri, Salina Turda, Sighetul Marmației, Băile Felix, Porțile de Fier, Sighișoara, Transalpina. ”Sper că această carte le va fi de folos nu numai expaților care locuiesc în România și oaspeților lor, dar și românilor”, marturisește fostul șef al Garanti BBVA în prefața lucrării.

De-a lungul perioadei petrecute în cadrul Garanti BBVA Turcia, a ocupat diverse funcţii de conducere, cum ar fi Director Sucursală Corporativă, Director Regional, Vice Preşedinte Senior Credite Comerciale şi Corporative, fiind responsabil de portofolii semnificative de clienţi. De asemenea, a fost membru în Consiliul de Administraţie al Biroului de Credit din Turcia şi al Garanti Credite Ipotecare Turcia.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)