BNR a cotat astazi un euro la 4,4168 lei. Referinta publicata de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a atins un nou maxim istoric, de 4,4168 lei/euro, in crestere cu 1,98 bani fata de nivelul de luni, deprecierea leului temperându-se spre jumatatea zilei ca urmare a interventiilor indirecte ale bancii centrale, potrivit dealerilor, citati de Mediafax. Mugur Isarescu anunta ca va face declaratii la ora 15.30, dupa ce leul s-a prabusit.

Cotatiile monedei nationale au continuat sa atinga niveluri record inca de la inceputul sesiunii interbancare de miercuri, dupa ce marti piata locala a fost inchisa, iar cursul a urcat pâna la un maxim de 4,4314 lei/euro, dupa care a inceput sa scada, ca urmare a interventiilor BNR.

Aceasta apreciere a monedei unice europene are urmari directe in buzunarele romanilor care au contractat credite in euro, acestia urmand sa plateasca rate mai mari.

 

Pentru francul elvetian, referinta a urcat miercuri cu 1,63 bani, la 3,6756 lei/franc, un nou maxim din 5 septembrie. La acea data, francul a fost cotat la 3,8133 lei.

Cursul pentru dolar a crescut cu 1,66 bani, de la 3,3240 lei/dolar la 3,3594 lei/dolar.Comparativ cu finalul anului trecut, când euro a fost cotat la 4,3197 lei, cursul de miercuri este cu 2,2% mai mare.

Economistul ING Bank, Vald Muscalu, considera ca nominalizarea pentru functia de ministru de finante a prim-viceguvernatorul bancii centrale, Florin Georgescu (desen), limiteaza intr-o anumita masura magnitudinea relaxarii fiscale, care pare probabila, mai ales având in vedere ca premierul desemenat a transmis ca Georgescu va ramâne in functie numai pâna la alegerile generale din noiembrie.

El se asteapta ca leul sa recupereze o parte din terenul pierdut, iar optimismul din pietele internationale de capital ar putea favoriza aceasta evolutie.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)