Dupa ce au “epuizat” segmentul de nisa al pietei format din profesii liberale intelectuale – medical, legal, accountant, architect, pharma – bancile s-au reorientat. Acum si executorii judecatoresti au produdul lor, “personalizat”…

Credit Europe Bank a lansat un produs destinat executorilor judecatoresti – „Contul de consemnare – Executor”, ce permite gestionarea sumelor in regim de consemnare.

Contului de consemnare nu ii sunt atasate comisioane sau dobanzi, iar pentru deschiderea si utilizarea contului curent se ofera conditii speciale:
– comision de deschidere si de administrare cont curent 0 pentru cont in lei sau valuta
– comision pentru plati in lei si valuta 0, cu exceptia comisionului bancilor corespondente

Cardul VISA Business atasat contului curent are, de asemenea, comisioane 0 pentru emitere, administrare si retragere numerar la ATM-urile si POS-urile bancii.

“Extindem gama produselor si serviciilor special concepute pentru anumite profesii, venind de aceasta data in sprijinul birourilor individuale si al societatilor civile profesionale de executori judecatoresti cu un instrument eficient, cu zero costuri de utilizare”, a declarat Yakup Cil, Vicepresedinte Credit Europe Bank Romania.

Prin contul de consemare al executorului judecatoresc sunt tranzitate sumele depuse ca garantie pentru cei interesati sa participe la licitatii mobiliare / imobiliare precum si sumele incasate in cadrul procedurilor executionale ( poprire / mobiliara / imobiliara). Executorul judecatoresc este autorizat sa dispuna de sumele intrate in contul sau de consemnare, conform dispozitiilor legale, fara a putea sa solicite eliberarea de numerar pentru sine.

Sumele din cont se elibereaza dupa trecerea termenului de consemnare – 15 zile, daca nu este specificat altfel de catre executor, in hotararea judecatoreasca sau in actele licitatiei.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)