Masurile actuale ale guvernului ungar de sprijinire a celor care au probleme cu achitarea creditelor ipotecare in valuta vor fi mai nuantate si nu vor distruge sistemul financiar al Ungariei, a declarat, la finalul saptamanii trecute, premierul Viktor Orban. Domnia sa i-a acordat un mandat ministrului Economiei, Mihaly Varga, sa retraga la un moment dat creditele ipotecare in valuta, dar modul in care se va realiza aceasta retragere se va dis­cuta cu bancile.

Viktor Orban a precizat: “Cand vrei sa realizeze ceva si te confrunti cu o rezistenta deosebita dar este ceva important pentru oameni, nu ai nevoie de negocieri, ai nevoie de un Blitzkrieg. Schema finala de achitare este o astfel de optiune. Acum Ungaria este puternica, prin urmare nu avem ca obiectiv o astfel de solutie ci ne gandim la discutii calme, pasnice”.

 

Citeste integral in ZF

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)