UniCredit Bank a primit din partea Ministerului Finanțelor Publice o suplimentare de 50 milioane de lei a plafonului de garantare a creditelor acordate prin programul Noua Casă, în baza căreia banca va putea acorda finanțări noi de până la 100 de milioane de lei, se arată într-un comunicat de presă remis de instituția de credit.

Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Retail UniCredit Bank România: “În contextul actual, cumpărarea unei noi locuințe este un pas necesar pentru multe persoane care își doresc sau au nevoie de un spațiu locativ mai mare, în care munca să nu se amestece cu viața personală. Prin participarea la programul Noua Casă oferim clienților noștri posibilitatea de a își atinge acest obiectiv în condiții foarte bune pentru ei, printr-un avans solicitat redus și condițiile de eligibilitate avantajoase propuse de acest program”.  

Suplimentarea cu 50 milioane de lei a plafonului de garantare a creditelor acordate prin programul Noua Casă obținută din partea Ministerului Finanțelor Publice permite UniCredit Bank să ofere persoanelor fizice noi finanțări în condițiile avantajoase asigurate de programul guvernamental. Programul Noua Casă creează posibilitatea de achiziție a unei locuințe noi (recepționate sau consolidate de cel mult 5 ani) în limita a 140.000 de euro, sau a unei locuințe vechi (finalizate sau consolidate de mai mult de 5 ani), în limita a 70.000 de euro, cu un avans minim de 5% pentru proprietăți cu valori de cel mult 70.000 de euro și un avans minim de 15% pentru proprietăți cu valori între 70.001 și 140.000 de euro. Creditul se acordă în lei. Perioada creditului poate fi între 3 și 30 de ani, iar dobânda stabilită prin condițiile programului este variabilă, formată din IRCC+ marjă fixă 2%.

Spre exemplu, pentru un credit Noua Casă în valoare de 230.000 lei, pe o perioadă de 25 ani, 300 de rate, cu dobândă variabilă de 4,17% p.a. formată din IRCC + marjă fixă 2%, comision de analiză de 0 Lei, taxa de înscriere a garanțiilor mobiliare în Registrul Național de Publicitate Mobiliară de 87,6 lei, costul evaluării imobilului de aproximativ 450 de lei conform informațiilor din piață deținute de creditor, costurile deschiderii și menținerii unui cont curent în lei de 5 lei/lună, comision de gestiune datorat pentru garanția emisă de FNGCIMM de 0,202% calculat la soldul lunar al creditului, DAE este de 4,55% iar rata lunară este de 1.287,18 lei.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)