Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank

UniCredit Bank a încheiat cu succes o nouă emisiune de obligațiuni corporative în lei (de rang senior, negarantate), printr-o ofertă derulată în data de 16 decembrie 2022. Prin oferta de obligațiuni, banca a vizat atragerea unei sume totale de 450 de milioane de lei, însă oferta a fost suprasubscrisă de către investitori, astfel încât suma finală alocată s-a ridicat la 488,5 milioane de lei.

Emisiunea are o maturitate de 5 ani (21 decembrie 2027) și un cupon anual fix de 9,07%. Obligațiunile vor fi listate la Bursa de Valori București.

Emisiunea de obligațiuni corporative în lei a UniCredit Bank este parte a unui program mai amplu de diversificare a surselor de finanțare destinate creșterii accesului la finanțare pentru clienții băncii.

Oferta a fost încheiată cu succes, pe baza subscrierilor realizate de investitori instituționali locali și instituții financiare internaționale.

“Suntem încântați de finalizarea cu succes a acestei emisiuni de obligațiuni și pentru interesul semnificativ manifestat de investitorii noștri. Această nouă emisiune de obligațiuni reprezintă un nou pas în diversificarea structurii noastre de finanțare ce va contribui la creșterea accesului clienților la credite, vizând în special creditele ipotecare verzi, în acord cu strategia noastră de a promova și susține fundamentele ESG*, precum și creditele adresate sectoarelor de activitate care sunt afectate de consecințele economice ale situației geopolitice“, a spus Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank.

Potrivit băncii, intermediarul emisiunii a fost Alpha Bank Romania S.A., iar casa de avocatura Clifford Chance Badea a asigurat consultanța juridică.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)