Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Executiv în cadrul UniCredit Bank

UniCredit Bank a primit din partea Ministerului Finanțelor o alocare de 1,26 miliarde de lei aferentă plafonului de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici și mijlocii și întreprinderile mici cu capitalizare de piață medie prin programul IMM Invest România și sub-programul AGRO IMM Invest, ediția 2022.

Prin participarea pentru al treilea an consecutiv la acest program, UniCredit Bank oferă sprijin unei game largi de companii românești printr-un mix optim între fondurile proprii și garanțiile de stat pentru a finanța economia reală și creșterea gradului de rezilientă a acesteia în contextul acual.

Statul român, prin Ministerul de Finanțe, reprezentat de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) și, mai nou, prin Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN S.A. (FGCR), garantează în proporție de 80%, respectiv 90% din valoarea creditelor acordate pentru finanțarea IMM-urilor, în funcție de categoria în care se încadrează beneficiarul programului.

În ediția 2022 a programului, UniCredit Bank acordă o atenție specială Subprogramului AGRO IMM Invest, care susține întreprinderile eligibile din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii și sectorului alimentar. Valabilitatea schemei de ajutor de stat aferentă Cadrului Temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei în contextul pandemiei de COVID-19 este până la 30 iunie 2022 – astfel că UniCredit Bank încurajează clienții eligibili să acceseze gama de beneficii ale programului, alocând toate resursele necesare pentru a oferi clienților soluțiile adecvate.

Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank: “Prin gama largă de instrumente financiare pe care UniCredit Bank o oferă clienților companii, ne propunem să răspundem nevoii de întărire a mediului de afaceri local în fața adversității și să contribuim direct la creșterea gradului de reziliență a economiei românești. Continuarea programului guvernamental ne permite să susținem prin facilități de credit garantate companii din numeroase sectoare de activitate. Încurajăm clienții companii eligibili să acceseze beneficiile programelor IMM Invest și AGRO IMM Invest România în această perioadă, dat fiind că valabilitatea schemei de ajutor de stat este până la 30 iunie 2022“.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)