UniCredit Bank a primit din partea Ministerului Finanțelor o suplimentare a plafonului de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici și mijlocii prin programul IMM Invest România, se arată într-un comunicat de presă remis de instituția de credit.

Noua suplimentare, în valoare de 889 milioane RON, vine în contextul în care UniCredit Bank a folosit până în acest moment plafonul inițial de 680 milioane RON oferit prin intermediul programului, utilizând fondurile proprii și garanțiile de stat pentru a finanța economia reală și oferind sprijin unei game largi de companii românești afectate de pandemie.

Astfel, de la debutul programului IMM Invest, UniCredit Bank a acordat facilități de credit garantate prin programul IMM Invest către companii din numeroase sectoare de activitate – producție, construcții, agricultură, industria alimentară, IT, transporturi, precum și din multiple alte domenii.

“Ne bucurăm că am reușit să alocăm primul plafon din programul IMM Invest și că am oferit întreprinderilor mici și mijlocii care s-au îndreptat către UniCredit Bank posibilitatea de a-și asigura capitalul de lucru și de investiții. Astfel, într-o perioadă plină de provocări, am venit în întâmpinarea clienților noștri IMM cu un flux de analiză și aprobare rapid, eficient și fluid. Posibilitatea de a accesa credite care beneficiază de scheme de garantare în care statul este partener reprezintă o gură de oxigen pentru activitatea companiilor. Suplimentarea plafonului de garantare primită prin intermediul programului IMM Invest ne permite să extindem suportul pentru acestea și să contribuim astfel la revenirea economiei românești”, a declarat Antoaneta Curteanu, Vicepreședinte al Directoratului și Coordonator al Diviziei de Retail UniCredit Bank.

Statul român, prin intermediul FNGCIMM, garantează în proporție de 80% sau 90% din valoarea creditelor acordate pentru finanțarea IMM-urilor, în funcție de tipul companiei.

Din data de 25 august 2020, alături de firmele mijlocii, și microîntreprinderile, și firmele mici pot accesa credite garantate de stat, prin programul IMM Invest, de până la 5 milioane de lei.

Despre UniCredit Bank
UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)