Obligatiunile corporative emise de UniCredit Bank SA, membra a Grupului UniCredit, una dintre cele mai mari banci din Romania dupa active, au intrat la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pe data de 7 august. Emisiunea de obligatiuni corporative a avut o valoare totala de 610 milioane de lei.

Peste 30 de investitori institutionali locali si internationali au subscris in cadrul ofertei de vanzare de obligatiuni derulata in perioada 17-21 iulie.

„Suntem incantati de finalizarea cu succes a acestei emisiuni de obligatiuni si de interesul semnificativ manifestat de investitorii nostri. Ne propunem sa continuam diversificarea structurii noastre de finantare, iar in Romania suntem prima banca ce lanseaza noi structuri de investitii care raspund nevoilor investitorilor calificati locali si sunt aliniate la caracteristicile si capacitatea economiei romanesti,” a declarat Rasvan Radu, CEO UniCredit Bank.

„Tranzactiile recente cu obligatiuni reprezinta un mesaj pozitiv transmis de Romania catre investitorii locali si internationali. Acest fapt arata ca piata de capital locala are capacitatea si intrumentele necesare sa absoarba tranzactii semnificative si ca a devenit una matura si efervescenta, atat cu emisiuni sau vanzari de actiuni, cat si cu emisiuni de obligatiuni,” a spus Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori Bucuresti.

Emisiunea de obligatiuni corporative UniCredit Bank a fost structurata pe 3 clase, in transe de scadenta de 3 ani, 5 ani, 7 ani, cu decontare bi-anuala si avand dobanda cuponului variabila, respectiv:

–       pentru transa de scadenta  de 3 ani, simbol UCB20, ROBOR 6LUNI +0,65%

–       pentru transa de scadenta  de 5 ani, simbol UCB22, ROBOR 6LUNI +0,85%

–       pentru transa de scadenta  de 7 ani, simbol UCB24, ROBOR 6LUNI +1,05%

Intermediarul emisiunii a fost IEBA Trust SA.

Despre UniCredit Bank

UniCredit Bank este parte a UniCredit, grup paneuropean puternic, cu un model simplu de banca comerciala si un sistem integrat de Banca Corporate si de Investitii, oferind bazei de clienti o retea unica vest-, central- si est-europeana. Grupul este prezent in Romania prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Business Integrated Solutions.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)