Andrea Orcel, CEO UniCredit

Grupul bancar italian UniCredit a elaborat un plan strategic de dezvoltare pentru perioada 2022 – 2024, care are în vedere stimularea performanţei financiare prin intermediul a trei pârghii: eficientizarea costurilor în timp ce este finanţată transformarea digitală şi investiţii în afacere; alocarea optimă a capitalului şi creşterea veniturilor nete cu aproximativ 2% pe an.

„Prioritatea-cheie a planului strategic este transformarea modelului de business din punct de vedere operaţional şi dn punct de vedere financiar”, a menționat Andrea Orcel, CEO UniCredit. Potrivit oficialului instituției de credit, rețeaua alcătuită din 13 bănci prezente în statele europene va fi unită într-un scop comun pentru a asigura progresul comunităților de unde își desfășoară activitatea. ”Cu această strategie, vom oferi profituri semnificativ mai mari și în creștere pentru acționari, în timp ce ne dezvoltăm afacerea și menținem puterea capitalului”, a subliniat Andrea Orcel.

Potrivit evaluărilor prezentate într-un comunicat de presă, venitul net al UniCredit ar urma să crească spre 17 miliarde euro în 2024, iar profitul net ar urma să progreseze la 4,5 miliarde de euro în 2024, faţă de 3,3 miliarde de euro în 2021. Raportul cost/venit ar urma să scadă de la 56% în 2021, la 50% în 2024.

Chiar dacă noul plan strategic al UniCredit este axat pe creştere organică, Andrea Orcel nu exclude eventuale achiziţii care ar putea să aducă plus-valoare pentru proiectul de dezvoltare elaborat. „Focusul este pe dezvoltarea organică. Dar jobul meu este să explorez şi oportunităţile de M&A. Dacă apare o oportunitate care ar îmbunătăţi planul strategic o luăm în considerare. Dacă nu, atunci nu”, a susținut Andrea Orcel. Detalii despre planul strategic, botezat ”UniCredit Unlocked” sunt disponibile AICI.

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)