UniCredit, cel mai mare grup bancar din Italia, a raportat un profit net de 5,74 miliarde de euro în 2017, comparativ cu pierderile de 11,79 miliarde de euro înregistrate în 2016.

În România, UniCredit Bank a obținut un profit de 88 milioane euro, în 2017, în creștere cu aproximativ 20%, pe fondul reducerii creditelor scoase în afara bilanțului și al unei îmbunătățiri modeste a rezultatului operațional.

Banca anunță că profitul operațional s-a situat la 207 milioane de euro, cu 1% peste cel din anul precedent. Cheltuielile operaționale s-au majorat cu 3%, la circa 165 milioane euro, în principal din cauza cheltuielilor cu deprecieri și amortizări și a cheltuielilor cu salariile, iar veniturile operaționale au crescut cu 2%, la 371 milioane euro.

Încasările din taxe și comisioane au avansat cu 9%, la 81 milioane euro.

Veniturile nete din dobânzi s-au majorat cu 10%, la 228 milioane euro, însă veniturile din tranzacții au fost de 61 milioane euro, cu aproape un sfert mai mici comparativ cu anul 2016.

 Volumul creditelor acordate de UniCredit în România a crescut cu 10%, de la 5,2 miliarde euro la 5,7 miliarde euro, în timp ce depozitele au avansat cu peste 20%, la 5,8 miliarde euro.

Grupul italian UniCredit a realizat cel mai bun trimestru din ultimul deceniu (în perioada octombrie – decembrie 2017), cu un profit net de 801 milioane de euro, comparativ cu pierderi de 13,56 miliarde de euro în aceeaşi perioadă a lui 2016.

După aceste rezultate consolidate, Consiliul de Administraţie a propus plata unor dividende de 0,32 euro pe acţiune, ceea ce înseamnă o sumă de 700 de milioane de euro. Va fi pentru prima dată în ultimii cinci ani când investitorii UniCredit vor primi dividende.

2017 a fost un an de cotitură pentru UniCredit. Am lansat planul Transform 2019, care produce deja rezultate tangibile, cu performanţe financiare net îmbunătăţite şi pune bazele pentru creşterea şi succesul viitor al UniCredit”, a declarat directorul general al UniCredit, Jean-Pierre Mustier, potrivit Agerpres.

De la venirea sa la conducerea celui mai mare grup bancar italian, în luna iulie 2016, francezul Jean-Pierre Mustier a demarat un amplu program de reorganizare care a avut un efect pozitiv asupra rezultatelor UniCredit. Banca a finalizat cu succes o majorare de capital de 13 miliarde de euro, a cedat mai multe active, precum şi credite neperformante în valoare de 17,7 miliarde euro, şi a început să elimine 14.000 de locuri de muncă.

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)