Grupul UniCredit, prin echipa CEE Corporate Finance Advisory, a consiliat Credit Agricole SA, a zecea bancă la nivel mondial în funcție de active, cu privire la vânzarea filialei sale din România către VISTA Bank, deținută de Vardinogiannis Group, din Grecia, unul dintre cele mai mari conglomerate industriale din sud-estul Europei, se menționează în cadrul unui comunicat de presă remis de instituția de credit.

Echipele CEE Corporate Finance Advisory din cadrul UniCredit au consiliat toate tranzacțiile privind vânzarea activelor deținute Credit Agricole în CEE – respectiv în Bulgaria în 2014 și Albania în 2015.

„Suntem bucuroși să fim parteneri în această tranzacție, care reflectă o dată în plus valoarea adăugată pe care UniCredit o poate aduce clienților din piețele sale în serviciile complexe de consultanță pentru tranzacțiile M&A (Mergers & Acquisitions) transfrontaliere. Bazându-ne pe o expertiză internațională dar și sectorială vastă, am demonstrat încă o dată capacitatea de a ne servi clienții în cea mai potrivită manieră pentru ei, cât și poziția puternică pe care o avem pe piața M&A din România”, a precizat Alexandra Popa, Director Coordonator al Departamentului de Investment Banking și Corporate Finance în cadrul UniCredit Bank.

Vista Bank a anunțat zilele trecute încheierea acordului cu Grupul Crédit Agricole pentru achiziționarea acțiunilor (100%) în Crédit Agricole România. Achiziția este condiționată de aprobarea sa de către Banca Națională a României și Consiliul Concurenţei din România, fiind estimată a se finaliza pe parcursul primului semestru al anului.

Conform anunțului de presă, după finalizarea achiziției, Vista Bank va deține active totale de peste 1,2 miliarde euro, credite de 750 milioane euro, depozite de 1,1 miliarde euro și peste 105 milioane euro capital CET1.

“Achiziția Crédit Agricole România reprezintă un moment important pentru Vista Bank și este în conformitate cu strategia noastră de a ne crește și consolida în continuare poziția pe piață. Ne concentrăm pe susținerea economiei românești, prin generarea de valoare pentru toate părțile interesate, clienți, angajați, acționari. Dorim să le mulțumim reprezentanților Crédit Agricole pentru cooperarea și profesionalismul lor în această tranzacție.”, a menționat Stavros Lekkakos, Președinte al Consiliului de Administrație Vista Bank.

PWC și David & Baias au acordat consultanță financiară și juridică, în timp ce Deloitte a asigurat consultanță financiară pentru anumite aspecte. Vista Bank este prezentă pe piața bancară din România din 1998, deține o rețea de 31 de sucursale și 320 de angajați și oferă o gamă completă de produse și servicii clienților locali și internaționali. Credit Agricole (România) are o rețea de 14 sucursale, active totale de 535 milioane euro, depozite de 410 milioane euro și credite de 395 milioane euro.

Editor BankingNews

Project Manager & Editor al publicaţiei online www.BankingNews.ro. Are o experienţă vastă, de peste 20 de ani, în domeniul mass-media. A ocupat, de-a lungul timpului, rolul de editor şi/sau funcţii de conducere în cadrul redacţiilor unor ziare şi reviste, precum "Cronica Română", "România Liberă", "Curierul Naţional", "Independent", "Agenda Construcţiilor" etc. Se simte bine în mediul virtual, unde a dezvoltat numeroase proiecte, fiind fondator sau co-fondator al www.ghiseulbancar.ro, www.banisiafaceri.ro, www.bankingjobs.ro şi www.cafeneauabancara.ro.

Leave a Reply

  • (not be published)