UniCredit Bank anunţă că demarează acordarea de facilităţi în baza unui acord semnat cu Fondul European de Investiții (FEI), prin Programul de Garantare pentru IMM-uri InnovFin, un program care are ca obiectiv facilitarea accesului la finanțare pentru întreprinderile inovatoare.

Creditele sunt acordate prin instrumentul InnovFin SME Guarantee Facility, cu suport financiar acordat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Orizont 2020 Instrumente Financiare şi de Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS) în cadrul Planului de investiții pentru Europa, potrivit unui comunicat de presă.

FEIS are ca scop sprijinirea finanţării şi implementării investiţiilor în Uniunea Europeană şi asigurarea unui acces sporit la finanţare.

Programul InnovFin oferă IMM-urilor şi întreprinderilor mid-caps (societăţi cu până la 499 de angajaţi) o garanție de 50% pentru creditele cu valori între 25 mii de euro şi 7,5 milioane de euro pentru cheltuieli curente sau investiții, cu maturităţi de până la 10 ani. Companiile care vor accesa această facilitate vor achita un comision de garantare între 0,25% şi 0,40% p.a. raportat la valoarea creditului contractat şi vor beneficia de o reducere de dobândă care se va acorda în funcție de caracteristicile împrumutului. UniCredit, prin subsidiarele sale, oferă astfel o finanțare suplimentară de 160 de milioane de euro companiilor inovatoare din România, Bulgaria, Ungaria, Bosnia și Herțegovina, Croația, Republica Cehă, Slovacia și Serbia.

“Acest acord este o veste excelentă pentru companiile mici şi mijlocii din România, pe care dorim să le ajutăm în demersul lor de creştere, de creare de noi locuri de muncă şi de inovare. Fără doar şi poate, acest acord poate reprezenta un element de susţinere important pentru acele companii care, în funcţie de mediul de afaceri sau de industria în care activează, nu dispun întotdeauna de garanţiile solicitate de bănci prin politicile de creditare. O componentă importantă a acestui program o constituie reducerea de preţ aplicată IMM-urilor, acestea beneficiind de dobândă redusă faţă de cea percepută pentru un credit contractat fără această garanţie”, a declarat Sorin Drăgulin, Director Produse şi Segmente Retail în cadrul UniCredit Bank.   

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)