Luni, agenţia de presă italiană Ansa a susţinut că există discuţii despre o posibilă fuziune pe pieţele financiare. Speculaţiile vorbeau despre reunirea într-un singur grup a doi giganţi bancari: UniCredit şi Société Générale (SocGen).

Zvonuri în legătură cu o posibilă fuziune între banca franceză şi cea italiană circulă de câţiva ani şi au reapărut după ce Jean-Pierre Mustier, un fost şef al băncii SocGen, a fost numit în iulie 2016 la conducerea UniCredit.

Reprezentanţii UniCredit nu au infirmat zvonurile

„Discuţiile privind o posibilă fuziune între UniCredit şi Societe Generale sunt “speculaţii ale pieţei, pe care UniCredit nu intenţionează să le comenteze”, a afirmat luni un purtător de cuvânt al celui mai mare grup bancar italian, potrivit Reuters.

Reprezentanţii SocGen nu au fost disponibili pentru comentarii.

Ambele bănci sunt prezente pe piaţa autohtonă. Dacă ar fuziona, noua entitate rezultată devine cea mai mare bancă din România

Acţiunile UniCredit SpA, cea mai mare bancă din Italia după valoarea de piaţă, au crescut în cadrul şedinţei de tranzacţionare la Milano după ştirea lansată de agenţia de presă Ansa, conform căreia banca ar putea fuziona cu Societe Generale SA din Franţa, anunţă Bloomberg.

Acţiunile UniCredit au avut un maxim de tranzacţionare la 5,8% şi se stabilizase la 2,5%, la 2,35 euro. Acţiunile Societe Generale câştigaseră 1,4%, ajungând la 40,35 euro.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)