Grupul UniCredit, prin echipa CEE Corporate Finance Advisory, a consiliat Gothaer Finanzholding AG („Gothaer”), una dintre cele mai mari companii de asigurări din Germania, cu privire la vânzarea filialei sale din România, S.C. Gothaer Asigurări Reasigurări S.A., către Allianz Group.

Tranzacția are loc în contextul strategiei Gothaer „Ambition25” de a se concentra pe piața sa principală, respectiv Germania, și reprezintă al doilea mandat pe care compania îl acordă echipei UniCredit CEE Corporate Advisory în Europa Centrală și de Est, după vânzarea Gothaer Polonia în 2019.

Alexandra Popa, Director Coordonator al Departamentului de Investment Banking și Corporate Finance în cadrul UniCredit Bank: „Această tranzacție reflectă o dată în plus valoarea adăugată pe care UniCredit o poate aduce în serviciile complexe de consultanță pentru tranzacțiile M&A (Mergers & Acquisitions) transfrontaliere și confirmă poziția noastră puternică pe piața de fuziuni și achiziții din România. În acest caz specific, colaborarea strânsă cu clientul, Gothaer, precum și cunoștințele și experiența echipei noastre pe piața asigurărilor din Europa Centrală și de Est s-au dovedit a servi cel mai bine acestei tranzacții, atrăgând interesul celor mai mari companii de asigurări la nivel internațional”.

Citește și

După 2 ani de când și-a anunțat ieșirea de pe piața românească, Gothaer va fi preluată de Allianz-Ţiriac

Editor BankingNews

Editor al publicaţiei online www.bankingnews.ro. A participat activ nu numai în managementul şi dezvoltarea proiectului, ci a adoptat şi o implicare directă în activitatea editorială, fiind atrasă de munca redacţională. A descoperit pasiunea pentru jurnalism atunci când a făcut parte din echipa care a lansat portalul www.ghiseulbancar.ro. Așa că îşi asumă rolul de editor, alcătuind, de cele mai multe ori, materiale de analiză.

Leave a Reply

  • (not be published)