UniCredit Leasing lansează un nou produs de finanţare destinat companiilor mici şi mijlocii, dar şi celor din sectorul public, care angajează tineri cu vârsta cuprinsă între 15-25 de ani. În cursul anului 2016 UniCredit Leasing a contractat o linie de credit de 5 milioane euro de la Banca Europeană de Investiţii. Fondurile atrase vor fi dedicate programului Jobs for Youth, care încurajează angajarea tinerilor absolvenţi de către IMM-uri.

În baza acestui program, UniCredit Leasing acordă o reducere de1,5% faţă de dobânda standard companiilor care fac dovada angajării, colaborarii sub formă de internship sau oferirii de programe de training tinerilor absolvenţi.

Produsul este disponibil pentrufinanţarea în euro a proiectelor implementate în România care au ca obiect bunurile noi, pe o perioadă cuprinsă între 24 şi 60 de luni.

Costul total al fiecărui proiect în parte nu poate depăşi 1 milion euro. Utilizarea produselor de creditare şi leasing financiar de către IMM-uri va servi finanţării investiţiilor în mijloace fixe şi va implica proiecte noi (bunuri noi, vehicule cu 0 km) sau modernizarea şi extinderea activităţilor existente.

Sub-proiectele care vizează protecţia mediului şi cele de dimensiuni mici vor avea prioritate.

“Tranziţia tinerilor de la şcoalăla muncăeste o problemă inerentă. Ne dorim sa contribuim la crearea denoi locuri de muncă si credem căacordarea acestor beneficii suplimentare are un impact semnificativ în decizia angajatorilor de a crea noi oportunităţi pentru tineri.” a declarat Mircea Cotigă, CEO al UniCredit Leasing Corporation IFN SA.

Despre UniCredit Leasing

UniCredit Leasing este parte a UniCredit, grupul financiar european cu rețeaua cea mai extinsă din Europa Centrală și de Est şi una dintre cele mai importante din Europa. UniCredit Leasing ofera servicii de finantare si servicii conexe, respectiv leasing financiar,leasing operaţional, produse de creditareşi intermediere în asigurări prin următoarele entități: UniCredit Leasing Corporation IFN, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Insurance Broker.

UniCredit Bank este un “one-stop-shop” pentru servicii financiare, deservind aproximativ 650.000 de clienţi. Grupul UniCredit este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UniCredit Turn-Around Management, Pioneer Asset Management şi UniCredit Business Integrated Solutions.

Publicatia online www.bankingnews.ro este cea mai completa sursa de informatii financiar-bancare, fiind structurata pe doua componente distincte, ambele avand acelasi rol: informarea exacta a publicului larg cu privire la produsele si serviciile financiar-bancare disponibile pe piata romaneasca de profil.

Leave a Reply

  • (not be published)